home-page
Terug naar het overzicht

Mensen samenbrengen - € 175.860

Hier op Luchtbal kennen en steunen wij elkaar!

Korte omschrijving

Een laagdrempelige buurtruimte voor iedereen op Luchtbal. We organiseren activiteiten en nemen initiaven om de cohesie te versterken. De buurtbewoners versterken samen de buurt!

Voeg een leuke foto toe of mail ons die nadien. Dit maakt jouw idee aantrekkelijker!

Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?

7500

Wie dient het idee in?

een feitelijke vereniging

Wat is de naam van de feitelijke vereniging of vzw?

De Toekomst 

Wie krijgt het budget?

de bewoner/organisatie krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met district)

In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)

2030

Geef wat meer uitleg over de plaats.

Een plaats waar iedereen zich welkom voelt. Ruimte voor een tas koffie te komen drinken, praatje te slaan, deelnemen aan het aanbod activiteiten. Geïnformeerd en doorverwezen wordt. 

Wat ga je doen en waarom?

De vraag is groot, Luchtbal is een zeer kansarme buurt met een beperkt aanbod voor de inwoners. Tijdens een gesprek hoorde ik de vraag om de cohesie te versterken.

1.Ouders die elkaar willen leren kennen, samen initiatieven opzetten en vooral hun kinderen een betere toekomst met meer kansen en mogelijkheden. Zij zoeken een ruimte om samen te komen, moedergroepen organiseren, ouders die elkaar steunen en versterken. Zoals Buurtfeesten, samen koken, interessante en informerende activiteiten.

2.Een veilige omgeving waar kinderen kunnen spelen, hun huiswerk maken en via sport, spel en creativiteit sterker opgroeien. Hun talenten en mogelijkheden leren kennen. Een vrij podium, een worldcup, muziekfeest en verschillen sporten ontdekken. 

3. Ouderen spelen kaart en drinken een koffietje.

 Kortom een gezellige, veilige, toegankelijke buurtruimte, voor iedereen! Waar we onze werking kunnen uitbouwen in samenwerking met verschillende partner verenigingen. 

Enkele concrete voorstellen, 4 buurtfeesten, (de feitelijke vereniging De Toekomst heeft deze via een ander burgerbegroting dit dossier aangevraagd), een Africa Cup (door de Kwahuman Belgium VZW), een permantie waar kwetsbare moeders op een discrète, veilige manier met hun vragen terecht kunnen ( Behind the Wall Marygift Foundation VZW), een vrij Podium voor Luchtbal talenten (Fontomfrom VZW), budgetvriendelijke en gezonde kookcursus (Mama Bolingo VZW), ontdek je favoriete sport discipline (i.s.m.Sport A). 

 

 

 

Welke valkuilen zie je?

We hebben te maken met een kansarme buurt met zeer kwetsbare bewoners, bewoners die iedere dag overleven.

Het is belangrijk dat we dit jaar een goede omkadering krijgen van een sleutelfiguur die een vertrouwensband kan opbouwen en continuïteit kan garanderen. 

Na een gesprek met de voorzitter van City Pirats weten we dat ze open staan om de open overdekte ruimte willen openstellen voor dit initiatief. Het is belangrijk dat zij meedoen. 

Welke stappen ga je zetten, wanneer en met wie?

Stap 1

Het gebouw van de City Pirats toemaken en voorbereiden als buurtruimte. Ondertussen Africa Cup organiseren (kan buiten), een sleutelfiguur aanwerven die de opstart en jaarwerking organiseert. 

Stap 2

De dagdagelijkse werking in de buurtruimte wordt opgestart via een groot buurtfeest.  Met wekelijkse moedergroepen, vader bijeenkomsten, kaartnamidagen, huiswerkbegeleiding en kookworkshop, permanentie moment voor kwetsbare moeders. 

Stap 3

Samenwerking met relevante professionele organisaties in Luchtbal wordt opgestart en volgende buurtfeesten, talentdag enz uitgevoerd.

 

 

Geef wat meer uitleg over deze investeringen.

Maar de samenwerking met anderen, zoals de verbouwing van de City Pirats, het aanwerven (of delegeren door de Stad van een Sleutelfiguur?) zal besproken moeten worden met de partners in dit project. 

Geef wat meer uitleg over je personeelskosten.

De continuïteit van de werking waarborgen, door een vrijwilligerswerk uitbouwen, een veilige, duurzame basis met de buurt, een actieve, vruchtbare samenwerking met de buurtbewoners, de Luchtbal verenigingen en relevante partners.

Geef wat meer uitleg over je werkingskosten.

Wij kunnen alleen 7500 Euro vragen. Deze details zijn in de andere aanvraag besproken.