home-page
Terug naar het overzicht

Meer bomen - € 139.689

Een boom voor de Doornelei

Korte omschrijving

Om de Doornelei een groenere aanblik te geven wordt een boom aangeplant. Zo vindt de straat ook meer aansluiting bij de aanpalende (groene) straten.

Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?

16500

Wie dient het idee in?

bewoner(s)

Wie krijgt het budget?

het district krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met bewoners)

In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)

2018

Geef wat meer uitleg over de plaats.

Doornelei ter hoogte van nr 8 naast de inrit van de parking van de GIMV.

Wat ga je doen en waarom?

Groen in straten en op pleinen/meer bomen: Het aanplanten van bomen zou de leefbaarheid en gezelligheid in de straat verhogen. Er komen veel nieuwe gezinnen in de straat wonen (vaak met jonge kinderen) en ook voor hen zou dit de straat een fijne plek maken. Hopelijk geven de bomen ook een signaal aan de automobilisten dat deze straat meer is dan een drukke en snelle doorgang! Het aanplanten van bomen kan ook de bewoners motiveren om meer groen aan te planten of bloembakken te zetten en zo deze straat een meer gezellige aanblik te bieden en de bewoners door hen mee voor het groen en de boomspiegels te laten zorgen met elkaar in verbinding te laten gaan. Op deze manier kan de Doornelei hopelijk een beetje in zijn oude glorie hersteld worden en meer aansluiten bij de rest van het karakter van de wijk.

Welke valkuilen zie je?

District Antwerpen heeft dit idee gescreend op haalbaarheid, en zal er alles aan zal doen om het project te realiseren als het verkozen wordt. Het eindresultaat hangt echter af van een aantal zaken die nog moeten gebeuren na de stemming: technisch onderzoek (bv. ondergrondse leidingen, draaicirkels, garages en brandweer, terrasvergunningen etc), financiële haalbaarheid (bv. onvoorziene stijging prijzen) en praktische uitvoerbaarheid (beschikbaarheid aannemers en materialen, afstemming met andere werven). Daarom kan het eindresultaat afwijken van dit ingediende project, maar de indiener wordt op de hoogte gehouden.