home-page
Terug naar het overzicht

Sterke verenigingen en vrijwilligers - € 245.006

Het Blijbedrijf: een ouder-kind natuurvereniging

Korte omschrijving

Het Blijbedrijf wil zich toespitsen op kleuters en de natuur waardoor het per definitie een ouder-kind vereniging is. Een volstrekt nieuwe aanpak vergt hulp van professionals om ouders te verenigen en activiteiten te onwikkelen voor kinderen. 

Voeg een leuke foto toe of mail ons die nadien. Dit maakt jouw idee aantrekkelijker!

Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?

25700

Wie dient het idee in?

een vzw

Wat is de naam van de feitelijke vereniging of vzw?

Blijbedrijf VZW

Wie krijgt het budget?

de bewoner/organisatie krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met district)

In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)

2000, 2018, 2020, 2030, 2050, 2060

Geef wat meer uitleg over de plaats.

Het Blijbedrijf wil pilootprojecten uitwerken die overal toegepast kunnen worden. Het moet toepasbaar zijn in iedere wijk en het moet ook iedere mogelijke burger kunnen betrekken. Uitvalsbasis is 2050

Wat ga je doen en waarom?

Hoe ontwikkelen we een vereniging die zowel het meest kwetsbare als het meest waardevolle in onze samenleving koestert: het jonge kind van 0 tot 8 jaar en de natuur? Aangezien deze doelgroep erg jong is, wordt de vereniging in essentie een ouder-kind initiatief. Hoe kunnen we deze dynamiek effectief in onze organisatie integreren? Welke soorten pilootprojecten zouden we moeten opzetten om onze doelen te bereiken en hoe kunnen we de resultaten van deze projecten het beste evalueren?

 

Onze Visie bij het Blijbedrijf

 

Bij het Blijbedrijf geloven we dat onze kinderen niet alleen kleine leerlingen zijn, maar ook grote veranderaars. Daarom zetten we ons in om samen met hen en de hele gemeenschap de natuur te verkennen en te beschermen. Wij organiseren leuke en leerzame activiteiten in de buitenlucht die iedereen samenbrengen en ons allemaal leren over de samenwerking in de natuur en haar generositeit.

Wat We Doen

We houden in de buitenklassen van Plukgeluk gemeenschapsprojecten waar kinderen en ouders samen kunnen leren en groeien. Onze activiteiten zijn ontworpen om niet alleen kennis over te dragen, maar ook om banden tussen buurtbewoners te versterken en iedereen aan te moedigen om actief deel te nemen aan het verbeteren van onze omgeving.

 

Waarom Het Belangrijk Is

We geloven dat echte verandering begint bij samenwerking en begrip tussen generaties. Door ouders en kinderen samen te brengen, bouwen we aan een sterkere, meer verbonden gemeenschap die klaar is om samen de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Het bindweefsel tussen de mensen is steeds de natuur dat als rolmodel fungeert.

 

Betrokkenheid van experts op gebieden zoals kinderopvoeding, gemeenschapsorganisatie en fondsenwerving kan cruciaal zijn. Hoe kunnen we een sterk team samenstellen van professionals die mee de structuren en communicatie uitzetten? 

 

 

Welke valkuilen zie je?

ouders en jonge kinderen hebben vaak heel weinig tijd, om een engagement te hebben voor het dragen van de vereniging zullen we misschien meer op ouders met oudere kinderen moeten steunen

balans vinden tussen activiteit voor het kind én de ouder

openbare ruimte en veiligheid

eensgezindheid en gedeelde idealen zijn niet altijd even evident

Welke stappen ga je zetten, wanneer en met wie?

Stap 1

- een professioneel en divers team samenstellen van experts op het gebied van kinderopvoeding, gemeenschapsorganisatie en fondsenwerving. 

Stap 2 februari-maart

Ontwikkelen van pilootprojecten We zullen diverse projecten initiëren zoals, ouder-kind workshops en community evenementen die mensen blij maken en verrassen.  De activiteiten zullen tevens dienen als een platform voor ouders om actief betrokken te zijn bij het leerproces van hun kinderen, wat de ouder-kind relatie versterkt.

De effectiviteit van onze pilootprojecten zal zorgvuldig worden geëvalueerd door middel van voor en na enquêtes, professionele observaties en regelmatige feedbacksessies met ouders. Deze evaluaties stellen ons in staat om onze aanpak voortdurend te verfijnen en ervoor te zorgen dat onze activiteiten aansluiten bij de visie en missie van het Blijbedrijf.

 

Ouderparticipatie is essentieel in onze vereniging. Ouders worden aangemoedigd om deel te nemen aan oudercomités, vrijwillige activiteiten en educatieve workshops. Deze diepe betrokkenheid zorgt voor een sterke gemeenschapszin en verhoogt de impact van onze programma’s op zowel de kinderen als hun families.

 

Communicatie en Community Engagement

Onze communicatiestrategie omvat het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijke website, een maandelijkse nieuwsbrief en actieve sociale media kanalen. Deze tools zijn bedoeld om effectieve, tweerichtingscommunicatie met onze gemeenschap te bevorderen, zodat we open en transparant blijven over onze activiteiten en successen.


Hoeveel budget heb je nodig voor investeringen?

1500

Geef wat meer uitleg over deze investeringen.

ontwikkeling website 1500€


Hoeveel budget heb je nodig voor personeel (in dienstverband of freelance)?

22000

Geef wat meer uitleg over je personeelskosten.

halftijds gedurende 12 maanden - coördinatie, dagelijkse werking en bestuur 20000€

 

Hoeveel zal er in TOTAAL gewerkt worden?

50% ofwel halftijds (gemiddeld 19u/week)

 

 


Hoeveel budget heb je nodig voor de werking? Bijvoorbeeld voor workshops, eten en drinken, promotie en communicatie, klein materiaal, vrijwilligers- of artiestenvergoedingen,…

4200

Geef wat meer uitleg over je werkingskosten.

eten en drinken voor vrijwilligers 800€

huurkosten bureau 400€

professioneel advies-experten-fondsenwervers? 3000€

communicatie - drukwerk: 300€

 

 

Ondernemingsnummer | enkel nodig voor vzw’s

0803073787