Bedankt voor het indienen van jouw idee!

Je project is goed ontvangen, maar wordt niet meteen gepubliceerd op het platform. Een team van moderatoren bekijkt eerst jouw idee om te zien of het voldoet aan de richtlijnen. Wanneer je project gepubliceerd is zal je hierover een mailtje ontvangen.

Je project is goed ontvangen, maar wordt niet meteen gepubliceerd op het platform. Je krijgt helaas ook geen bevestigingsmail. Maar we gaan er wel mee aan de slag.
We doen zo snel mogelijk een eerste screening: we keuren enkel projecten af die geen link hebben met het district Antwerpen (bv. in een ander district doorgaan) of die buiten de bevoegdheden van het district vallen (bv. mobiliteitsbeleid). Meestal komt je project gewoon online op het platform, je krijgt hiervan een mailtje. Opgelet: dit betekent enkel dat je project online staat, niet dat het al definitief klaar is of gekozen is

Bouw ondertussen mee verder aan de toekomst door

Hoe loopt het nu verder?

Tijdens de tweede stap bekijken we alle projecten in detail, ook met collega’s die gespecialiseerd zijn in een bepaald domein. Ons doel is om zo veel mogelijk goede projecten op de stemming, het Burgerbegrotingfestival te krijgen: duidelijk geformuleerd, met een helder doel en een transparant budget. Wij nemen contact met je op om enkele vragen te stellen. In dialoog kunnen we beslissen om een project inhoudelijk bij te sturen of van thema te veranderen, het budget aan te passen, samenwerking tussen projecten te stimuleren of een project zelfs nog in te trekken. Deze afwegingen zijn gebaseerd op de filosofie van de Burgerbegroting, en op de ervaringen van vorige edities. Het districtscollege van Antwerpen beslist uiteindelijk of een project past binnen de richtlijnen.
 Als een project klaar is voor de stemming laten we je dat weten. Als het wordt verwijderd uiteraard ook.