Ontharden: 229.140 €

Geef het Damplein verticaal groen!

Korte omschrijving

Dit project transformeert de zwarte muur op het Damplein tot een groene wand. Het nieuwe verticale groen zorgt voor minder opwarming van de omgeving en de vertraging van hemelwater richting de riolering.

Wat is het totale budget voor jouw idee?

20000

Wie dient het idee in?

bewoner(s)

Wie krijgt het budget?

het district krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met bewoners)

In welke postcodes vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzes mogelijk)

2060

Wat ga je doen?

  • De muur is eigendom van de NMBS/Infrabel. Hun toestemming is noodzakelijk, maar eerdere ervaringen leren dat daar wel opties zijn. Als we geen toestemming krijgen om in de muur zelf klimhulpen vast te maken, dan kunnen we werken met hekwerk dat voor de muur staat.
  • Technisch moet er nog onderzocht worden wat er aan de basis van de muur ligt: dat zou bv een betonnen fundering van de tunnel kunnen zijn.  Die informatie zullen we opvragen als het project gestemd wordt. Afhankelijk daarvan zal er een minimaal en maximaal scenario getekend kunnen worden.
  • We denken dat we een strook kunnen ontharden tegen de muur aan het Damplein zelf, en tegenover de cafés. Rechts liggen er kasseien, dat zal makkelijker zijn. Links zijn het betonplaten, dat moeten we onderzoeken.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?

Eindelijk die lelijke zwarte muur weg! Een mooier zicht! Minder opwarming van de omgeving en vertraging van hemelwater richting riolering (belangrijk op den Dam).


Hoeveel is het budget voor duurzaam materiaal (wat langer meegaat dan een jaar, bv laptop, meubels, fiets…)

20000

Geef wat meer uitleg over het budget voor duurzaam materiaal

ontharden, grond, klimhulpen, beplanting, onderhoud