verkeersremmende maatregelen: 84.369 euro

Maak van de Herderinstraat een veilige en gezellige straat

Korte omschrijving

De gezellige woonerf Herderinstraat verliest zijn charme en veiligheid door auto's die hier vaak te snel doorrijden. Maak dit een veilig en leuke straat door de snelheid van auto's te beperken door verkeersdrempels te installeren.

Wie voert het uit

district Antwerpen

In welke postcodes vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzes mogelijk)

2060

Wat ga je doen?

Om automobilisten de beperkte snelheid te laten respecteren zijn infrastructurele maatregelen zoals wegversmallingen en/of verkeersdrempels noodzakelijk, zodat er horizontale of verticale vertraging wordt uitgelokt.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?
Welke impact heeft jouw idee na dat ene jaar?

De Herderinstraat is een gezellig woonerf in het midden van Antwerpen-Noord. Een plek waar veel kinderen op straat zouden moeten kunnen spelen en buren graag bij elkaar komen voor een hapje en drankje buiten. Op dit moment echter wordt de straat vaak gebruikt als doorgangsweg naar de bekende Handelstraat en rijden auto's hier veel te snel door. De lagesnelheidszone wordt zelden gerespecteerd. Buurtbewoners moeten opletten waar te lopen, alsook handelaars die hier hun goederen stockeren. Dit neemt niet enkel het gezellige buurtgevoel weg, maar ook de veiligheid voor kleinere kinderen. Verkeersdrempels om de snelheid te beperken zouden hier veel aan kunnen oplossen.

Welke valkuilen zie je?

Maatschappelijk draagvlak en ervoor zorgen dat de verkeersdoorstroming niet in het gedrang komt.

Personeelsbudget: VTE verhouding

niet van toepassing of ik weet het niet