fietsvriendelijke straten: 127.666 euro

Schone fietsen door een overkoepeling van de fietsbeugels

Korte omschrijving

Door in de Cyriel Buyssestraat de bestaande fietsbeugels te overkappen blijven deze fietsen lekker droog en schoon. Als we de overkapping dan nog eens voorzien van groene klimplanten, maken we er ineens een mooie groene oase van.

Wie voert het uit

een deel door het district, een deel door de indiener (bewoner(s), feitelijke vereniging, vzw, ...)

In welke postcodes vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzes mogelijk)

2020

Wat ga je doen?

We vragen aan het district om de overkapping te voorzien. De fietsen, die hier al even staan te zieletogen mogen door het district verwijderd worden zodat er plaats vrijkomt voor de fietsen die wel gebruikt worden. Zelf willen we instaan voor de aanplanting én onderhoud van de groene klimplanten.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?
Welke impact heeft jouw idee na dat ene jaar?

Deze ingreep geeft een groene toets aan onze straat. De fietsen staan beschermd en worden allicht minder snel voorwerp van ontvreemding. Aangezien we met onze straat ook actief inzetten op minder auto's en meer fietsen-voetgangers is deze fietsenstalling een duurzame oplossing voor de vele bewoners die niet over een berging of garage beschikken.

Welke valkuilen zie je?

Engagement van de bewoners om het groen te onderhouden zou kunnen tanen op langere termijn.

Hoe ga je jouw idee uitvoeren? Welke stappen zet je wanneer?

Na de goedkeuring stemmen we af met het district voor de aanbouw van de overkapping (indien district dit niet voor zijn rekening kan nemen, kunnen de handige harry's in onze straat zelf aan de slag met het voorziene budget). We laten ons adviseren welke klimplanten het meest geschikt zijn om de overkapping te vergroenen en gaan dan zelf aan de slag om deze te planten. In de straat spreken we af dat een aantal inwoners, verspreid over de ganse lengte van de straat de 'concierge' zal worden van deze overdekte fietsenstalling (oa voor het onderhoud van het groen)

Personeelsbudget: VTE verhouding

niet van toepassing of ik weet het niet