ontharden: 132.038 euro

Parkeren op het groen in de Nottebohmstraat.

Korte omschrijving

Ontharden van parkeerplaats(en) met grasbetontegels op het einde van onze doodlopende straat (Nottebohmstraat) ter hoogte van de Lange Van Ruusbroecstraat.

Wat is het totale budget voor jouw idee?

9200

Wie voert het uit

district Antwerpen

In welke postcodes vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzes mogelijk)

2018

Wat ga je doen?

Het uiteinde van onze straat (Nottebohmstraat) ter hoogte van de Lange Van Ruusbroecstraat is doodlopend. Het doel is de laatste parkeerplaats op het einde, zowel aan de linker- en rechterkant van onze straat te ontharden. Beide plaatsen zijn reeds gelegen tussen 2 boomspiegels (voor- en achter) waardoor er reeds duidelijke grenzen/boordstenen (boomspiegel en voetpad) aanwezig zijn.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?
Welke impact heeft jouw idee na dat ene jaar?

Een positieve impact op de waterhuishouding, het hitte-effect en biodiversiteit van onze straat. Een inspiratiebron en experiment dat op termijn mits uitbreiding een positieve impact kan hebben op schaal van de wijk én de Stad. Verder onderzoek naar opvang van het infiltrerend water in functie van recuperatie voor boomspiegels of hergebruik door bewoners voor geveltuinen, plantenbakken, …

Welke valkuilen zie je?

Juiste keuze van grasbetontegel om het groeneffect/de beeldkwaliteit te vergroten in combinatie met de stevigheid in functie van de draaibewegingen van voertuigen.

Hoe ga je jouw idee uitvoeren? Welke stappen zet je wanneer?

Dit dient in overleg met het district te gebeuren.


Hoeveel investeringsbudget denk je nodig te hebben?
Investeringen zijn duurzame goederen zoals de aankoop van computers, nieuwe meubels, een tuinhuis etc.

Investeringsbudget: bedrag (schatting).

9200

Investeringsbudget: meer uitleg

1 Parkeerplaats = 6,00m x 2,00m -> 24m2 voor 2 parkeerplaatsen Werfinrichting 5000 euro Uitbraak asfalt en onderfundering 1.200 euro Onderfundering in waterdoorlatend materiaal 720 euro Grasbetontegels 1.200 euro Boordstenen 600 euro Inzaaien 480 eur

Personeelsbudget: VTE verhouding

niet van toepassing of ik weet het niet