klimaat- en milieuprojecten: 109.414 euro

Een nieuwe fiets, voor (bijna) niets

Korte omschrijving

Dit project zamelt fietsen in, herstelt ze en schenkt ze vervolgens aan burgers die zich geen fiets kunnen permitteren of waarvan de fiets gestolen is.

Wie voert het uit

feitelijke vereniging

In welke postcodes vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzes mogelijk)

2000, 2018, 2020, 2030, 2050, 2060

Wat ga je doen?

Voor veel Antwerpenaren neemt de aankoop van een nieuwe fiets of een tweedehandsfiets een te grote hap uit hun budget. En wat als je fiets gestolen is en je kunt je geen nieuwe permitteren? Veganation roept burgers op om hun oude of ongebruikte fiets te schenken. We zorgen voor een hoogwaardige fietsreparatie. Voor de reparatie schakelen we kundige vrijwilligers in. We verdelen de fietsen vervolgens onder mensen uit ons netwerk die zich geen (nieuwe) fiets kunnen veroorloven. Een vergoeding hoeft niet, een vrije bijdrage mag. Het project houdt tevens de zoektocht - en mogelijk het huren - in van een plek om de fietsen te herstellen.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?
Welke impact heeft jouw idee na dat ene jaar?

Meer Antwerpenaren kunnen de fiets op, gratis of tegen een haalbare prijs. Het project moedigt hergebruik van materialen en fietsplezier aan. Duurzame mobiliteit moet voor iedereen haalbaar zijn, wat ook je sociale situatie is. Het project levert een bijdrage aan fietsvriendelijke straten en buurten en een milieuvriendelijke, gezonde stad.

Personeelsbudget: VTE verhouding

niet van toepassing of ik weet het niet