kindvriendelijke straten: 85.003 euro

Zomerstraat Lange Beeldekensstraat

Korte omschrijving

We creëren tijdelijk ruimte om te spelen, te leven, te ervaren en te ademen en leggen hiermee de basis voor een permanente leefbare woonstraat. We maken met een XXL speelstraat en straatfeest concreet zichtbaar wat minder autoverkeer teweegbrengt.

Wie voert het uit

bewoner(s), nog niet duidelijk/weet ik niet/onbekend

In welke postcodes vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzes mogelijk)

2060

Wat ga je doen?

* We maken van deze straat gedurende een tiental dagen een aangename plek: we voorzien groen, versiering en straatmeubilair en we beschilderen de straat met krijtgraffiti. * De uitvalsbasis is Filmhuis Klappei. Daar is doorlopend een bar, terras, toilet en infopunt. * We zorgen voor speelinfrastructuur en tal van activiteiten voor kinderen: denk aan grime & henna, zeefdrukatelier, fietsherstelworkshop, houtatelier, waterpret, pannavoetbal, skate-toestellen en voorlees-sessies. * Daarnaast houden we een buurtontbijt en ’s avonds voorzien we een buurtbarbeque, potje buur en outdoor film.

Wat is de meerwaarde voor de inwoners van het district Antwerpen?
Welke impact heeft jouw idee na dat ene jaar?

De Lange Beeldekensstraat is een street canyon in Antwerpen-Noord met zorgwekkend slechte luchtkwaliteit en erg veel sluipverkeer. * Buurtbewoners krijgen voor 10 dagen hun straat terug. We stimuleren warme ontmoetingen tussen buren die lang nazinderen. Deze ontmoetingen zijn door de hoge autodruk normaal onmogelijk maar dragen bij tot een duurzaam buurtnetwerk. * We voorzien speelruimte in de publieke ruimte voor kinderen die vaak erg klein behuisd zijn (vaak zonder tuin of buitenruimte) en laten ook hen met elkaar kennismaken. * We tonen dat een straat ook een verblijfsfunctie heeft voor de vele buurtbewoners. We bieden inspiratie van wat mogelijk is en hopen dat dit door het bestuur opgepikt wordt voor een meer permanente oplossing op langere termijn.

Personeelsbudget: VTE verhouding

niet van toepassing of ik weet het niet