Skip to main content
home-page
Terug naar het overzicht

Mensen helpen - € 255.557

Boekjes voorlezen aan anderstalige kleuters

Korte omschrijving

Voor anderstalige kleuters kan het leren van de taal uitdagend zijn. Om deze kleuters extra ondersteuning te bieden, willen we een programma opzetten waarbij vrijwilligers boekjes voorlezen aan anderstalige kleuters.

Voeg een leuke foto toe of mail ons die nadien. Dit maakt jouw idee aantrekkelijker!

Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?

10000

Wie dient het idee in?

een vzw

Wat is de naam van de feitelijke vereniging of vzw?

Bais Chinuch vzw

Wie krijgt het budget?

de bewoner/organisatie krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met district)

In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)

2018

Wat ga je doen en waarom?

1. Achtergrond: Kleuters die regelmatig worden voorgelezen, ervaren tal van voordelen, waaronder de ontwikkeling van taalvaardigheid, verbeeldingskracht, concentratie en sociale vaardigheden. Helaas hebben niet alle kleuters toegang tot deze waardevolle activiteit thuis. Om deze kloof te overbruggen en alle kleuters gelijke kansen te bieden, willen we een programma opzetten waarbij vrijwilligers boekjes voorlezen aan kleuters in verschillende gemeenschappen.

2. Doelstellingen: -Het bieden van een rijk taalaanbod aan kleuters die mogelijk niet regelmatig worden voorgelezen.  -Het bevorderen van de liefde voor lezen en verhalen bij kleuters. -Het ondersteunen van de taalontwikkeling van kleuters. -Het aanbieden van een talige speelomgeving voor de kleuters.

3. Beschrijving van het project: Het project omvat het werven, trainen en inzetten van vrijwilligers die regelmatig boekjes zullen voorlezen aan kleuters. De vrijwilligers zullen worden uitgerust met geschikte boeken voor verschillende leeftijden en zullen interactieve voorleessessies houden, waarbij ze vragen stellen, discussies aanmoedigen en de verbeelding van de kleuters stimuleren. Hierna kunnen de kinderen buiten spelen op speeltuigen met vrijwilligers die taal zullen uit lokken. 

4. Verwachte resultaten: Verbeterde taalvaardigheid en leesvaardigheid bij kleuters die deelnemen aan het programma. Toegenomen interesse in lezen en verhalen vertellen bij kleuters. Versterkte banden tussen vrijwilligers, kleuters en de gemeenschap. 

Welke stappen ga je zetten, wanneer en met wie?

1. werven van vrijwilligers 2. trainen van vrijwilligers 3.publicatie 4. aankopen van speeltuigen en taaluitlokkend materiaal 5. voorlezen aan groepen kleuters. 


Hoeveel budget heb je nodig voor investeringen?

4000

Geef wat meer uitleg over deze investeringen.

aankoop van speeltuigen, taaluitlokkend speelgoed


Hoeveel budget heb je nodig voor de werking? Bijvoorbeeld voor workshops, eten en drinken, promotie en communicatie, klein materiaal, vrijwilligers- of artiestenvergoedingen,…

6000

Geef wat meer uitleg over je werkingskosten.

vrijwilligers, training, publicatie