Terug naar het overzicht

Mensen samenbrengen

Staat mijn micro aan?!

Korte omschrijving

Langdurig zieken en ouderen die slecht te been zijn, moeten vaak de activiteiten in buurthuis Peperfabriek missen. Dit project wil 2 lokalen in het buurthuis uitrusten met camera's en micro's voor hybride meetings. Zo krijgt iedereen de kans om deel te nemen.

Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?

5000

Wie dient het idee in?

een vzw

Wat is de naam van de feitelijke vereniging of vzw?

Peperfabriek vzw

Wie krijgt het budget?

de bewoner/organisatie krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met district)

In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)

2018

Geef wat meer uitleg over de plaats.

Peperfabriek is het buurthuis van Klein Antwerpen en een centrum voor sociale bewegingen. Buurtbewoners en kleine verenigingen kunnen tegen een vrije bijdrage gebruik maken van haar infrastructuur.

Wat ga je doen en waarom?

In een van de vergaderlokalen installeren we een groot scherm, speciale webcam en microfoon voor hybride vergaderingen.
In onze polyvalente zaal - waar verscheidene sociale en culturele activiteiten doorgaan - installeren we een webcam en nieuwe projector. We voorzien een draadloze microfoon voor sprekers en publieksvragen. Indien er voldoende budget is kopen we een permanent audiosysteem voor de zaal aan.

Welke valkuilen zie je?

Het materiaal dat we aankopen kan niet geschikt zijn voor onze doeleinden. - We hebben binnen de vrijwilligerswerking van Peperfabriek verschillende mensen met werkervaring in IT en audiovisuele installaties. Zij kiezen het materiaal en installeren het. De tweede webcam kopen we pas aan nadat we de eerste uitvoerig hebben kunnen testen.

 

Het materiaal is te complex om mee te werken voor de doelgroep. - We kiezen zoveel mogelijk voor een vaste statische set-up. Zo moeten mensen enkel hun laptop aansluiten. Bij het kiezen van de producten houden we rekening met gebruiksvriendelijkheid en de diversiteit aan gebruikers. Een van de vaste werknemers van Peperfabriek staat in voor het opzetten en begeleiden van hybride vergaderingen.

Welke stappen ga je zetten, wanneer en met wie?

Wanneer het project wordt goedgekeurd kopen we het materiaal voor het vergaderlokaal aan. Het materiaal wordt uitvoerig getest en we sturen onze plannen voor de zaal bij waar nodig. Vervolgens kopen we het materiaal voor de zaal aan en installeren we het. Ook dit wordt uitvoerig getest. We remediëren waar mogelijk. Zodra het vergaderlokaal klaar is maken we dit bekend bij onze gebruikers.


Hoeveel budget heb je nodig voor investeringen?

5000

Geef wat meer uitleg over deze investeringen.

Speciale webcam voor hybride vergaderingen - 700 x2 = 1400 EUR

Groot tv-scherm vergaderlokaal - 600 EUR

Speciale microfoon voor hybride vergaderingen - 150 EUR

Projector voor zaal - 1300 EUR

Draadloze dynamische microfoon - 300 EUR

Permanente speakers voor zaal - 450 EUR

Kabels, kabelgoten, ... - 800 EUR

Ondernemingsnummer | enkel nodig voor vzw’s

0456.156.950