Terug naar het overzicht

Groen in straten en op pleinen

Kunstige wadi / oase van rust over zwembad Wezenberg

Korte omschrijving

Op een drassig stukje groen aan het kruispunt van de Karel Oomsstraat en de Desguinlei is plaats voor een wadi tussen de recent aangeplante bomen. Er is eventueel ook ruimte voor een pad en zitbank. Zo ontstaat er op deze drukke locatie een mooie oase die rust uitstraalt voor de vele passanten.

Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?

20000

Wie dient het idee in?

bewoner(s)

Wie krijgt het budget?

het district krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met bewoners)

In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)

2018

Geef wat meer uitleg over de plaats.

Aan het kruispunt van de Karel Oomsstraat en de Desguinlei (Net over zwembad De Wezenberg) ligt er een braakliggend stukje groen dat van nature uit zeer drassig is.

Wat ga je doen en waarom?

Met de aanleg van de Wadi- met kunstig uitziend wandelpad en zitbank(en) op dit braakliggend groen hoekje over de Wezenberg, krijgt deze drukke verbindingsweg er een groen rustpunt bij, waar de voorbijganger even kan vertoeven voor hij zijn reis te voet of per fiets verderzet.

Dit stukje groen ligt op de "nerf" die de verbinding maakt vanuit de stad richting de parken Nachtegaal en Den Brand. Heel wat jongeren, jonge gezinnen en oudere mensen zouden hier even kunnen genieten op dit rustpunt.

Tevens zal deze wadi, die uiteraard als hoofdbedoeling heeft, een opslag- en infiltratievoorziening te zijn, tijdelijk gevuld met hemelwater, ook een mooie uitstraling geven aan de verderopgelegen kunstsite De Singel.

Welke valkuilen zie je?

Akkoord nodig van RVME achterliggend flatgebouw?

 

District Antwerpen heeft dit idee gescreend op haalbaarheid, en zal er alles aan zal doen om het project te realiseren als het verkozen wordt. Het eindresultaat hangt echter af van een aantal zaken die nog moeten gebeuren na de stemming: technisch onderzoek (bv. ondergrondse leidingen, draaicirkels, garages en brandweer, terrasvergunningen etc), financiële haalbaarheid (bv. onvoorziene stijging prijzen) en praktische uitvoerbaarheid (beschikbaarheid aannemers en materialen, afstemming met andere werven). Daarom kan het eindresultaat afwijken van dit ingediende project, maar de indiener wordt op de hoogte gehouden. 


Hoeveel budget heb je nodig voor investeringen?

20000

Geef wat meer uitleg over deze investeringen.

zitbank, stapstenen, grondwerken, inzaaien