home-page
Terug naar het overzicht

Mensen samenbrengen - € 175.860

Empathy Benches

Korte omschrijving

Het "Empathy Benches" project in Antwerpen, georganiseerd door Spazio Nour vzw, brengt diverse gemeenschappen samen door buurtbewoners gevelbanken te laten bouwen en beschilderen, met als doel community building te bevorderen.

Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?

8360

Wie dient het idee in?

een vzw

Wat is de naam van de feitelijke vereniging of vzw?

Spazio Nour

Wie krijgt het budget?

de bewoner/organisatie krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met district)

In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)

2060

Geef wat meer uitleg over de plaats.

Seefhoek

Wat ga je doen en waarom?

We initiëren het project "Empathy Benches" om gemeenschapscohesie te bevorderen, culturele uitwisseling te stimuleren en diversiteit binnen de stad Antwerpen te vieren. Deze initiatief komt voort uit een diepgeworteld geloof in de kracht van kunst om barrières te doorbreken, mensen samen te brengen en betekenisvolle verbindingen te creëren binnen buurten.

Met dit project willen we een platform bieden voor lokale bewoners van alle leeftijden en achtergronden om samen te komen, samen te werken en zich creatief te uiten. Door banken te bouwen en te beschilderen, dragen de deelnemers niet alleen bij aan het fysieke landschap van hun gemeenschap, maar nemen ze ook deel aan een gedeelde ervaring die begrip, empathie en wederzijds respect bevordert.

De beslissing om dit project te organiseren komt voort uit het besef van de noodzaak van initiatieven die sociale cohesie en culturele uitwisseling bevorderen, met name in stedelijke omgevingen die gekenmerkt worden door diversiteit. Antwerpen, met zijn rijke verscheidenheid aan culturen, biedt een ideaal decor voor een dergelijke onderneming.

Door mensen samen te brengen rond een gemeenschappelijk doel van kunstcreatie, hopen we barrières te doorbreken, stereotypen te doorbreken en bruggen te bouwen tussen verschillende gemeenschappen. Door het proces van samen kunst maken, krijgen deelnemers de kans om van elkaar te leren, verhalen te delen en verbindingen te smeden die culturele grenzen overstijgen.

Bovendien dient het bouwen en schilderen van banken ook een praktisch doel. Deze installaties zullen gemeenschappelijke ruimtes bieden waar bewoners kunnen samenkomen, ontspannen en in gesprek kunnen gaan. Ze zullen tastbare symbolen zijn van eenheid en verbondenheid binnen de buurt, waardoor een gevoel van trots en eigendom ontstaat bij lokale bewoners.

Uiteindelijk streeft het project "Empathy Benches" ernaar om de kracht van kunst te benutten om sociale inclusie te bevorderen, interculturele dialoog te stimuleren en de banden binnen de gemeenschap te versterken binnen de stad Antwerpen. Door kansen te creëren voor betekenisvolle interactie en samenwerking, streven we ernaar om een ​​levendiger, verbonden en inclusief stedelijk landschap te cultiveren waar alle bewoners van kunnen genieten.

Welke valkuilen zie je?

Het betrekken van een diverse groep deelnemers met verschillende achtergronden en vaardigheden kan communicatie- en organisatorische uitdagingen met zich meebrengen. Het is belangrijk om deze valkuilen proactief aan te pakken door middel van duidelijke communicatie, effectieve planning en flexibiliteit in de uitvoering van het project.
 

Welke stappen ga je zetten, wanneer en met wie?

De stappen die we zullen zetten, zijn als volgt:

Planning en coördinatie: In januari 2025 zullen we beginnen met het plannen van het project en het coördineren van de benodigde middelen en partners.
Locatieverkenning: In februari 2025 zullen we de locaties voor de workshops verkennen en bevestigen.
Werving van deelnemers: Van maart tot april 2025 zullen we actief deelnemers werven voor de workshops, zowel via online kanalen als persoonlijke benadering in de buurt.
Workshopuitvoering: Van mei tot augustus 2025 zullen de workshops plaatsvinden op de gekozen locaties, waarbij buurtbewoners worden uitgenodigd om deel te nemen aan het bouwen en beschilderen van gevelbanken.
Evaluatie en afronding: In september 2025 zullen we het project evalueren en de resultaten bespreken met de betrokken partners. We zullen ook eventuele afrondende taken uitvoeren, zoals het documenteren van het project en het delen van de bevindingen met de gemeenschap.
We zullen samenwerken met verschillende partners, waaronder lokale organisaties, buurtbewoners, kunstenaars en vrijwilligers, om het project tot een succes te maken. Deze samenwerking zal ervoor zorgen dat we de nodige expertise, middelen en ondersteuning hebben om het project uit te voeren en de beoogde resultaten te behalen.


Hoeveel budget heb je nodig voor investeringen?

0


Hoeveel budget heb je nodig voor personeel (in dienstverband of freelance)?

4260

Geef wat meer uitleg over je personeelskosten.

De personeelskosten omvatten een artist fee voor Mahmoud Saleh Mohammadi die de workshops begeleidt, en een vergoeding voor de schrijnwerker. Ook is er een fee voor de organisator van het evenement, voor coördinatie en logistiek.

Hoeveel zal er in TOTAAL gewerkt worden?

30% ofwel 3/10de (gemiddeld 11,4u/week)

Met 30% aan personeelskosten, wat overeenkomt met gemiddeld 11,4 uur per week, zullen de kunstenaar en schrijnwerker zich bezighouden met de voorbereiding en uitvoering van het project. De schrijnwerker zal gedurende 2 dagen voorbereidingen treffen, terwijl de kunstenaar meerdere dagen workshops zal begeleiden. Tijdens deze workshops zal de coördinator ook aanwezig zijn om het project te ondersteunen en te coördineren.
 


Hoeveel budget heb je nodig voor de werking? Bijvoorbeeld voor workshops, eten en drinken, promotie en communicatie, klein materiaal, vrijwilligers- of artiestenvergoedingen,…

8360

Geef wat meer uitleg over je werkingskosten.

De werkingskosten omvatten workshops, huur van boor- en schuurmachines, aankoop van knutselmateriaal: hout, nagels en acrylverf, evenals vergoedingen.

Ondernemingsnummer | enkel nodig voor vzw’s

0758.769.434