home-page
Terug naar het overzicht

Mensen helpen - € 255.557

Sensorische Kamer voor Kinderen met Speciale Behoeften

Korte omschrijving

Het creëren van een sensorische kamer voor kinderen met speciale behoeften, waar ze een veilige en stimulerende omgeving vinden om te ontspannen en zichzelf te ontwikkelen.

Voeg een leuke foto toe of mail ons die nadien. Dit maakt jouw idee aantrekkelijker!

Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?

28500

Wie dient het idee in?

een vzw

Wat is de naam van de feitelijke vereniging of vzw?

Ezer Latalmid VZW

Wie krijgt het budget?

de bewoner/organisatie krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met district)

In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)

2018

Wat ga je doen en waarom?

Ezer Latalmid zet zich reeds enige tijd in voor de zorg en ondersteuning van kinderen met leerproblemen en andere behoeften. Onze ervaren vrijwilige therapeuten hebben gemerkt dat er een groeiende behoefte is aan een sensorische kamer in onze omgeving. Daarom hebben we het idee om een sensorische kamer op te richten waar kinderen met speciale behoeften een veilige en stimulerende omgeving kunnen vinden om te ontspannen, zichzelf te reguleren en positieve sensorische ervaringen op te doen. Het idee is dat kinderen met speciale behoeften gratis kunnen komen genieten van deze kamer. Dat zal kunnen onder toezicht van hun eigen therapeuten of anders onder toezicht van onze vrijwilige therapeuten, wat ervoor zal zorgen dat ze de maximale voordelen halen uit de sensorische ervaringen die de kamer biedt. Het doel is om een verschil te maken in het leven van deze kinderen door hen toegang te bieden tot zintuiglijke prikkels die kunnen helpen bij hun ontwikkeling en welzijn. We geloven sterk in het belang van begeleide interacties om de ontwikkeling en het welzijn van deze kinderen te bevorderen, terwijl ze ook een gevoel van veiligheid en comfort ervaren tijdens hun verblijf in de kamer. Deze toevoeging zal een waardevolle aanvulling zijn op de zorg en ondersteuning die wij en anderen al bieden, en zal een positief verschil maken in het leven van de kinderen in onze gemeente.

Welke stappen ga je zetten, wanneer en met wie?

Planning en ontwerp: Eem team samenstellen om het project te plannen en het ontwerp van de kamer te bespreken.

Aanschaf van materialen: De benodigde materialen en apparatuur aanschaffen.

Ruimtevoorbereiding en installatie: De ruimte voorbereiden en de sensorische apparatuur installeren.

Training: We zullen trainingen organiseren voor het personeel en vrijwilligers die de kamer zullen begeleiden.

Opening: Zodra alles gereed is, zullen we de sensorische kamer officieel openen voor gebruik door de kinderen met speciale behoeften in onze gemeente.

 


Hoeveel budget heb je nodig voor investeringen?

15000

Geef wat meer uitleg over deze investeringen.

Nenko sense system (5000 EUR), Waterbed (3500 EUR), Nenko interactieve panel (1900 EUR), Vezelnevelstreng (450 EUR), Milky way tapijt (1300 EUR), zintuigenset (400 EUR), bubble unit Nenko (900 EUR), Sensorische matten (50 EUR), sensorische circels (50 EUR), Vloertegels (100 EUR), Verlichting (1000 EUR), zitzakken, schommelstoelen.


Hoeveel budget heb je nodig voor personeel (in dienstverband of freelance)?

11000

Geef wat meer uitleg over je personeelskosten.

1 coordinator voor het aanschaffen van materiaal, installatie van de kamer, opleiding voor gebruik van apparatuur, training van de vrijwiligers, administratie, afspraken noteren enz.

Hoeveel zal er in TOTAAL gewerkt worden?

20% ofwel 1/5de (gemiddeld 7,6u/week)


Hoeveel budget heb je nodig voor de werking? Bijvoorbeeld voor workshops, eten en drinken, promotie en communicatie, klein materiaal, vrijwilligers- of artiestenvergoedingen,…

2500

Geef wat meer uitleg over je werkingskosten.

5 EUR per uur per vrijwiliger. 

Ondernemingsnummer | enkel nodig voor vzw’s

0779.393.911