Terug naar het overzicht

Mensen helpen

Cultuursensitief netwerk voor vaders met een zorgenkind

Korte omschrijving

Senzo vzw wil hulp bieden aan vaders met een migratieachtergrond die papa zijn van een kind met extra zorgnoden. Dit project wil hen verbinden, erkennen en versterken. Met een freelancer voor 168 uur projectcoördinatie.

Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?

15000

 

Wie dient het idee in?

een vzw

Wat is de naam van de feitelijke vereniging of vzw?

Sensitieve Zorg/ Senzo vzw

Wie krijgt het budget?

de bewoner/organisatie krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met district)

Geef wat meer uitleg over de plaats.

De bedoeling is om over wijken heen te werken.

Wat ga je doen en waarom?

10 maandelijkse netwerkmomenten en 5 groepsactiviteiten organiseren voor een 15-tal Antwerpse vaders met een migratieachtergrond, die een kind hebben met extra zorgnoden. 

 

Op deze manier verbinden we vaders met andere lotgenoten, verruimen wij het netwerk van vaders door hen wegwijs te maken met aangepaste info en wegwijs in hulpverlening en bieden we vaders leuke ouder-kind activiteiten op maat zodat zij kunnen genieten van quality time met hun kind,in een begripvolle groep met extra zorgondersteuning. De bereikte vaders krijgen mee inspraak in het programma zodat dit een participatief programma op maat wordt dat tegemoet komt aan hun noden.

 

Met dit project streven wij naar meer inclusie en zichtbaarheid van personen met een beperking en hun families.

Welke valkuilen zie je?

Dat het effectieve bereik mogelijks lager ligt dan beoogd.

Welke stappen ga je zetten, wanneer en met wie?

  • Stap 1 partnergesprekken en programma samenstellen op basis van noden : inloopmomenten / netwerkmomenten met boeiende gastsprekers / vader-kind uitstappen op verplaatsing tijdens vakantie
  • Stap 2 communicatie en bekendmaking 
  • Stap 3 uitvoering en bijsturing 

Zodra een netwerk of groep groeit en een vaste waarde wordt, geloven wij er sterk in dat - net zoals dat altijd is verlopen in onze andere groepswerkingen- vaders naar voor treden die het project ook na de steun van burgerbegroting kunnen verduurzamen door het als vaste vrijwilliger(s) te trekken binnen een helder en afgebakend concept en met een doelgroep die dan reeds is opgebouwd.  We zien dit project dus zeker als een duurzame deelwerking binnen Senzo op langere termijn.


Hoeveel budget heb je nodig voor personeel (in dienstverband of freelance)?

8400

Geef wat meer uitleg over je personeelskosten.

1 freelancer om projectcoördinatie op te nemen en outreachend te werken om vaders te bereiken en te ondersteunen als actief te werven doelgroep en partners te betrekken en om mee te draaien op elke activiteit. 

Hoeveel zal er in TOTAAL gewerkt worden?

Andere:

168 uur freelance


Hoeveel budget heb je nodig voor de werking? Bijvoorbeeld voor workshops, eten en drinken, promotie en communicatie, klein materiaal, vrijwilligers- of artiestenvergoedingen,…

6600

 

Geef wat meer uitleg over je werkingskosten.

  • Zaalhuur: 450 euro
  • Hapje of drankje voor de netwerkmomenten: 300 euro
  • Kosten voor activiteiten op verplaatsing en randanimatie. 20 euro voor 15 vaders en 15 kinderen uit kwetsbare gezinnen x 5 activiteiten (inkomprijs, vervoer, goodiebag,...): 3.000 euro
  • Vergoeding voor externe deskundige gastsprekers: 2.850 euro