home-page
Terug naar het overzicht

Mensen helpen - € 255.557

Koken voor buren

Korte omschrijving

Veganation haalt groenten- en fruitresten op en kookt er gezonde, veganistische maaltijden mee, voor alle buurtbewoners, en in het bijzonder zij die het niet breed hebben. Een aantal keukentoestellen wordt in het kader van dit project vernieuwd. 

 

Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?

3750

Wie dient het idee in?

een feitelijke vereniging

Wat is de naam van de feitelijke vereniging of vzw?

Veganation

Wie krijgt het budget?

de bewoner/organisatie krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met district)

In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)

2018

Geef wat meer uitleg over de plaats.

Veganation, buurthuis in de Brederodestraat 10, 2018 Antwerpen

Wat ga je doen en waarom?

Veganation in de Brederodestraat brengt alle buren samen, en zorgt met bijzondere aandacht voor anderstalige nieuwkomers en burgers die ondersteuning nodig hebben. Een belangrijk facet van de werking is het aanbieden van gezonde maaltijden. Vrijwilligers maken die klaar met resten van biogroenten en -fruit die in de buurt worden opgehaald en die anders verloren zouden gaan. Een kookfornuis, een staafmixer en een sapcentrifuge zijn aan vervanging toe en worden vernieuwd.

De professionele toestellen in de keuken van Veganation worden intensief gebruikt. Bijvoorbeeld het gasfornuis, de industriële sapcentrifuge, de stevige staafmixer … zijn bijna aan vervanging toe. Om de werking van het buurthuis duurzaam te maken, worden die toestellen in het kader van dit project hernieuwd. Zo kunnen buurtbewoners, kwetsbare personen en iedereen die gezond wil eten, blijven rekenen op een lekkere en ‘eerlijke’ maaltijd. 

Goed werkende toestellen zijn ook fijn voor de vrijwilligers die elke dag in de keuken van Veganation het beste van zichzelf geven. Zo voelen zij zich gewaardeerd. 

 

Welke stappen ga je zetten, wanneer en met wie?

  • Toestellen en beste leverancier selecteren 
  • Toestellen aankopen


Hoeveel budget heb je nodig voor investeringen?

3750

Geef wat meer uitleg over deze investeringen.

Budget voor duurzame en professionele keukentoestellen, meer bepaald een gasfornuis, een industriële sapcentrifuge en een heavy duty staafmixer