Terug naar het overzicht

Boost Luchtbal

Hier op Luchtbal kennen en steunen wij elkaar!

Korte omschrijving

In afwachting van een permanente, laagdrempelige buurtruimte voor iedereen op Luchtbal organiseert dit project activiteiten en initiatieven om de sociale cohesie te versterken. De buurtbewoners versterken samen de buurt!

Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?

7500

Wie dient het idee in?

een feitelijke vereniging

Wat is de naam van de feitelijke vereniging of vzw?

De Toekomst 

Wie krijgt het budget?

de bewoner/organisatie krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met district)

In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)

2030

Geef wat meer uitleg over de plaats.

Een plaats waar iedereen zich welkom voelt. Ruimte voor een tas koffie te komen drinken, praatje te slaan, deelnemen aan het aanbod activiteiten. Geïnformeerd en doorverwezen wordt. 

Wat ga je doen en waarom?

Het hoofddoel is een laagdrempelige ontmoetingsruimte, een buurthuis. Dit onderzoeken we doorheen het jaar, met de hoop op een permanente oplossing. Er zijn al wat afspraken met City Pirates en hun container en we hebben afspraken met Bloc2030, en we onderzoeken andere pistes. De vraag is groot, Luchtbal is een zeer kansarme buurt met een beperkt aanbod voor de inwoners.Wij willen kansen bieden aan iedereen die uitsluiting ervaart door armoede of afkomst, en dat doen we door elkaar ontmoeten, in een buurthuis, op Luchtbal. In de toekomst willen we daar ook graag een co-ordinator voor (niet in dit project). 

We beginnen alvast met activiteiten om de cohesie te versterken - voorlopig op verschillende locaties, tot we hopelijk een permanente ontmoetingsplaats vinden voor ouders, jongeren en ouderen. 

  • Wekelijks: vader en zoongroep. 
  • Maandelijks: Een keer per maand een veilige, discrete permanentie voor vrouwen met vragen. (In samenwerking met Behind Marygift Wall Foundation en Consult op Maat 
  • Enkele keren per jaar: 
    • Voor vrouwen: Kookworkshop budgetvriendelijk en gezonde maaltijden + creatieve workshops.
    • Voor kinderen en jongeren: ontdek je sport in samenwerking met Sporting A
  • Een keer per jaar: Afrika cup en vrij podium met muziek voor lokale talenten.

 

 

Welke valkuilen zie je?

We hebben te maken met een kansarme buurt met zeer kwetsbare bewoners, bewoners die iedere dag overleven.

Het is belangrijk dat we dit jaar een goede omkadering krijgen van een sleutelfiguur die een vertrouwensband kan opbouwen en continuïteit kan garanderen. 

Na een gesprek met de voorzitter van City Pirats weten we dat ze open staan om hun container openstellen voor dit initiatief. Het is belangrijk dat zij meedoen. 

Welke stappen ga je zetten, wanneer en met wie?

  • planning voor het jaar opmaken 
  • voor elke activiteit een locatie zoeken 
  • intussen zoeken naar een permanente locatie
  • Samenwerking met relevante professionele organisaties in Luchtbal wordt opgestart en volgende buurtfeesten, talentdag enz uitgevoerd.


Hoeveel budget heb je nodig voor de werking? Bijvoorbeeld voor workshops, eten en drinken, promotie en communicatie, klein materiaal, vrijwilligers- of artiestenvergoedingen,…

7500

Geef wat meer uitleg over je werkingskosten.

Publiciteit:  flyer voor toernooi + voor activiteiten  140,00 Aankoop klein materiaal medailles en beker 250,00   aankoop gezelschapspelen  141,00   knutselmateriaal  341,00   aankoop bureaumateriaal 200,00 eten en drinken eten en drinken Africa Cup 500,00   Eten + drinken vadergroep  300,00   aankoop eten 5 kookworkshops  750,00   Eten + drinken talentendag  450,00   Drankje + snackje voor 5 X sportdag 148,00 externe deskundige(n) scheidsrechters   600,00   security + stewards   232,00   sprekers voor vadergroep   200,00   Consulent van `Consult op Maat` 5x 70  350,00   Vergoeding Workshop Eugenie Bempunga  250,00 artiesten DJ + MC (weekend voetbal)  500,00   DJ Talentendag   300,00   muzikanten Marokko + Afrika  1.200,00 transportkosten materiaal stad Antwerpen     60,00 andere Vrijwilligersvergoedingen voor ganse jaar  588,00