Terug naar het overzicht

Mensen samenbrengen

De Poëzomer van Antwerpen

Korte omschrijving

6 poëtische momenten in de parkjes van district Antwerpen lokken de mensen naar buiten om samen te genieten van enkele pareltjes uit onze heerlijke verbale cultuurschat.  

Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?

4000

Wie dient het idee in?

bewoner(s)

Wie krijgt het budget?

de bewoner/organisatie krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met district)

In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)

2000, 2018, 2020, 2030, 2050, 2060

Geef wat meer uitleg over de plaats.

De locaties dienen afgesproken met plaatselijke organisaties en werkingen om een groter bereik te krijgen. In alle wijken van het district zijn er parken of parkjes die in aanmerking komen. 

Wat ga je doen en waarom?

De zomer is bij uitstek geschikt om te proberen mensen in open lucht samen te brengen: omwille van het mooie weer komt men dan immers veel meer buiten. Alle wijken van het district beschikken over de nodige parken of parkjes waar dat kan gebeuren. Door een goede planning en voorbereiding, bij voorkeur met in het stadsweefsel ingebedde organisaties die als doorgeefluik kunnen/willen fungeren, wordt zoveel mogelijk de boodschap uitgedragen dat er in een aangename, groene omgeving kan worden genoten van onze cultuurschat zonder dat het iets kost. Daartoe worden 6 keer kleine groepjes woordkunstenaars ingezet, in wisselende bezetting om zoveel mogelijk stemmen te laten horen. Zo kunnen kleine momentjes van geluk door veel mensen samen worden genoten. 

Welke valkuilen zie je?

De bekendmaking vooraf is zeker een werkpunt. Helaas heeft nog geen enkele organisatie het onfeilbare middel gevonden om ervoor te zorgen dat de aankondiging van een, zelfs gratis, activiteit overal goed doordringt. 

Welke stappen ga je zetten, wanneer en met wie?

Stap 1. Prospectie van de parken om daar de meest geschikte plaats uit te pikken. Komen in aanmerking: Kruidtuin, tuin Begijnhof, Stadspark, Hof van Leysen, Harmoniepark, Nachtegalenpark, Park Spoor-Noord, Tampicopark, Kielpark, Mastvest. 

Stap 2. Contacteren buurtwerkingen en lokale organisaties om het idee mee uit te dragen en de gekozen locaties te beoordelen vanuit het standpunt van de kenners ter plaatse.

Stap 3. Contacteren woordkunstenaars voor deelname en na selectie opstellen werkplan met 6 data's en locaties. 

Stap 4. Bekendmaking van de Poëzomer. 

Stap 5. Uitvoering


Hoeveel budget heb je nodig voor de werking? Bijvoorbeeld voor workshops, eten en drinken, promotie en communicatie, klein materiaal, vrijwilligers- of artiestenvergoedingen,…

4000

Geef wat meer uitleg over je werkingskosten.

3.250 euro aan vergoedingen voor de artiesten via AKV, voor 6 momenten dus ongeveer 540 euro per moment. 

500 euro reclamekosten

250 euro variabele kosten (vb. flesjes water voor de artiesten, onkosten openbaar vervoer om op sommige locaties te geraken, enz.)