Terug naar het overzicht

Mensen samenbrengen

Letters in 't Groen

Korte omschrijving

OLLM (OpenLucht Literair Museum) organiseert 3 groepswandelingen op Sint-Anneke. Wandel samen met een 20-tal personen doorheen Linkeroever, geniet van literatuur en leer nieuwe mensen kennen. Schrijvers lezen voor uit hun eigen werk.

Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?

3000

Wie dient het idee in?

bewoner(s)

Wie krijgt het budget?

de bewoner/organisatie krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met district)

In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)

2050

Geef wat meer uitleg over de plaats.

Wandelparcours uit het boek Citaat op Straat van district Antwerpen op Linkeroever

Wat ga je doen en waarom?

Met 20 à 25 geïnteresseerde medebewoners uit de andere postcodes van Antwerpen tijdens 3 groepswandelingen samen een stukje stad verkennen in het groen, op Linkeroever. Vele straten zijn er genoemd naar schrijvers. Voor de gidsbeurt wordt telkens een schrijver gevraagd, die zelf de wandeling uitstippelt en zijn werk dan aftoetst aan de literaire referenties van overleden schrijvers die men op de wandeling tegenkomt. In samenwerking met Citaat op Straat.

Welke valkuilen zie je?

Gebrek aan terreinkennis kan het lastig maken. Dit kan wellicht worden vermeden door er de lokale vereniging Citaat op Straat bij te betrekken. 


Hoeveel budget heb je nodig voor de werking? Bijvoorbeeld voor workshops, eten en drinken, promotie en communicatie, klein materiaal, vrijwilligers- of artiestenvergoedingen,…

3000

Geef wat meer uitleg over je werkingskosten.

De schrijvers die gidsen moeten betaald worden, niet enkel voor de gidsbeurt, maar ook voor grondige voorbereiding. Bovendien kan er extra materiaal worden ingezet om de wandeling aantrekkelijker te maken zoals het huren van koptelefoons met zender.