home-page
Terug naar het overzicht

Mensen samenbrengen - € 175.860

Humans of Antwerp District

Korte omschrijving

Humans of Antwerp District deelt verhalen van inwoners om verbinding en inclusiviteit in het district te bevorderen. We belichten diverse ervaringen via multimedia, versterken gemeenschapsgevoel en creëren een platform voor iedereen.

Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?

15254

Wie dient het idee in?

een vzw

Wat is de naam van de feitelijke vereniging of vzw?

Human Films

Wie krijgt het budget?

de bewoner/organisatie krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met district)

In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)

2000, 2018, 2020, 2030, 2050, 2060

Geef wat meer uitleg over de plaats.

Kunstwerkplek Archipel in 2060, het hart van onze organisatie & opnamestudio, om verhalen te brengen van Antwerpenaren uit het district.

Wat ga je doen en waarom?

Ons project is ontstaan uit de overtuiging dat elke inwoner van district Antwerpen een uniek verhaal heeft dat gehoord verdient te worden. Door middel van diepgaande interviews en intieme portretten, streven we ernaar de diverse, soms ongehoorde stemmen van onze stadsgenoten vast te leggen. Wij delen deze verhalen via diverse mediaplatforms, waaronder sociale media, onze website, en lokale exposities, om zo de gemeenschapszin te versterken en empathie tussen de diverse culturen binnen het district te bevorderen.

 

https://www.humansofantwerp.be/

 

In een wereld die steeds meer gepolariseerd lijkt, biedt het delen van menselijke ervaringen een brug van begrip en medeleven. Daarnaast biedt Humans of Antwerp een platform voor de inwoners van Antwerpen om hun stem te laten horen, hun ervaringen te delen, en de rijke culturele diversiteit van onze stad te vieren. Zo hopen we met dit project bij te dragen aan een breder begrip en waardering voor de verschillende levenspaden die mensen bewandelen.

 

Dit proces omvat niet alleen het vastleggen van interviews en het maken van portretten, maar ook het creëren van een ruimte waar onze deelnemers zich veilig en gerespecteerd voelen om hun verhaal te delen. We streven ernaar om deze verhalen met integriteit, respect en aandacht voor detail vast te leggen en te presenteren.

 

Ons team wordt gekenmerkt door een diversiteit aan levenservaringen, maar is verenigd door twee belangrijke factoren: een trotse verbondenheid met Antwerpen en een grenzeloze passie voor videografie.

 

Vincent, met een achtergrond in het werken met jongeren, daklozen, verslaafden en mensen met een psychose in de Antwerpse wijk Dam, en Daniel, afgestudeerd aan het RITCS en afkomstig uit Honduras, zijn beiden gedreven om via Humans of Antwerp de menselijke verbindingen binnen de stad te verdiepen. Lilit, met haar ervaring in de Oekraïense televisieproductie, en Viktoria, die op haar achtste van Bulgarije naar Antwerpen verhuisde en nu journalistiek studeert, dragen bij aan dit doel met hun unieke perspectieven.

 

De locatie van ons project, Archipel in 2060, dient als het creatieve centrum waar de magie gebeurt. Het is niet alleen een opnamelocatie maar ook een plek voor postproductie, discussie en samenwerking. Vanuit dit centrum willen we ons project uitbreiden naar heel Antwerpen, om zo een nog breder en diverser publiek te bereiken.


We zijn in De Standaard verschenen: https://epaper.standaard.be/data/1122/reader/reader.html?social#!preferred/0/package/1122/pub/3317/page/60/article/134216

En in het Nieuwsblad: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240318_93744301#:~:text=Humans%20of%20Antwerp%20is%20een,in%20de%20wijk%20Den%20Damhttps://www.gva.be/cnt/dmf20240318_93744301

Welke valkuilen zie je?

  • Balans tussen kwaliteit en kwantiteit: Het is cruciaal om een evenwicht te vinden waarbij elk verhaal met de nodige zorg en aandacht wordt behandeld.
  • Engagement van de gemeenschap: We streven naar een brede participatie en betrokkenheid en een divers publiek te engageren is een uitdaging. Wij implementeren continu nieuwe strategieen om een mogelijke weerstand of apathie te doorbreken.
  • Financiële duurzaamheid: Doordat we afhankelijk zijn van subsidies is een voortdurende uitdaging het verzekeren van voldoende financiële middelen om de kwaliteit en continuïteit van het project te waarborgen zonder afbreuk te doen aan onze artistieke en sociale doelstellingen.
  • Technische en logistieke uitdagingen: Bij het realiseren van een multimediaal project als het onze is altijd veranderende technologie een continue uitdaging. Adequate planning en flexibiliteit zijn essentieel om deze hindernissen te overwinnen.

Welke stappen ga je zetten, wanneer en met wie?

We hanteren een cyclisch projectmodel dat zich over een periode van 6 maanden uitstrekt, waarbij we elke maand 5 stappen doorlopen:

  1. Voorbereidingsfase: Vincent Groos neemt de taak op zich om boeiende personen en hun unieke verhalen binnen district Antwerpen te identificeren. Deze maandelijkse zoektocht is cruciaal voor het continu vernieuwen van onze content.
  2. Interviews/Opnames: Vincent leidt de interviews, terwijl Daniel, met zijn expertise in beeldregie, zorgt voor de visuele vastlegging van deze verhalen.
  3. Postproductie: Lilit is verantwoordelijk voor de montage van de video’s, waarbij ze de ruwe interviews transformeert tot aansprekende verhalen. Daniel draagt bij met kleurcorrectie, om elke video een professionele en consistente look te geven.
  4. Lancering: Viktoria Marinova verzorgt de verspreiding van de voltooide verhalen over onze sociale mediakanalen en website. Haar rol is essentieel voor het bereiken van een zo breed mogelijk publiek en het stimuleren van engagement.
  5. Evaluatie: Maandelijks reflecteren we als team op de impact van de vrijgegeven verhalen, aan de hand van community feedback en sociale media statistieken. Deze evaluatie informeert onze strategie voor de volgende cyclus, zodat we ons continu kunnen verbeteren en aanpassen aan de behoeften en interesses van ons publiek.


Hoeveel budget heb je nodig voor investeringen?

2084

Geef wat meer uitleg over deze investeringen.

  • een tweedehands Aperture 300d (lamp) met statief en softbox. Deze eenmalige aankoop is voordeliger dan het maandelijks huren van de lamp en is een investering die ons meer flexibiliteit en onafhankelijkheid geeft van beschikbaarheid bij de huurbedrijven.


Hoeveel budget heb je nodig voor personeel (in dienstverband of freelance)?

12720

Geef wat meer uitleg over je personeelskosten.

Dit zijn de loonkosten voor 4 werknemers voor een periode van 6 maanden. We werken volgens het fairpay principe, waarbij iedereen per dag een factuurbedrag van €265 rekent.

Hoeveel zal er in TOTAAL gewerkt worden?

10% ofwel 1/10de (gemiddeld 3,8u/week)

Het gaat over een totaal aan 45 dagen verdeeld over 6 maanden.

Binnen de productieperiode wordt deze verdeling gehanteerd: 6 dagen voor algemene productieactiviteiten, 12 dagen voor opnames door de regisseur en beeldregisseur, 6 dagen voor de selectie van personages en algemeen toezicht, 6 dagen voor fotobewerking en color grading, 18 dagen voor montage en tot slot 6 dagen voor distributie. 

Dit resulteert in een totaal van 48 dagen verspreid over een periode van zes maanden, waarbij elk van de vier interim werknemers een honorarium van €265 per dag ontvangt.


Hoeveel budget heb je nodig voor de werking? Bijvoorbeeld voor workshops, eten en drinken, promotie en communicatie, klein materiaal, vrijwilligers- of artiestenvergoedingen,…

450

Geef wat meer uitleg over je werkingskosten.

  • fruit en drinken voor de deelnemers en kosten voor het printen van flyers en algemene kosten voor (klein) onderhoud aan het kantoor. (Niet de kosten van het kantoor zelf, die door de VZW worden gedragen): 450
  • de kosten voor de website en promotie op sociale media. 

Ondernemingsnummer | enkel nodig voor vzw’s

BE0736712822