Toegankelijke evenementen en feesten zonder drempels
Toegankelijke evenementen en feesten zonder drempels
Korte omschrijving
Dit project wil drempelhulpen, kabelgoten, oprijplaten en andere materialen laten aankopen die ontleend kunnen worden om evenementen in het district toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.
Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?
50000
Wie dient het idee in?
Wat is de naam van de feitelijke vereniging of vzw?
Kannet vzw
Wie krijgt het budget?
In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)
Geef wat meer uitleg over de plaats.
In alle postcodes van district Antwerpen.
Wat ga je doen en waarom?
Toegankelijkheid is een basisrecht voor iedereen. In het VN-Verdrag voor de Rechten van Personen met een Handicap krijgt toegankelijkheid ruime aandacht. België heeft dit Verdrag op 2 juli 2009 geratificeerd en heeft bijgevolg toegankelijkheid als een recht voor personen met een handicap aangenomen. Maar we denken bij toegankelijkheid ook aan de groeiende groep ouderen en ook de jonge gezinnen die op stap gaan met kinderwagens, nemen we mee in ons verhaal. En ook de ongelukkige skiër die tijdelijk in de rolstoel zit. Toegankelijkheid komt iedereen ten goede.
Handicap wordt vandaag niet enkel meer omschreven als het gevolg van een persoonlijk ‘medisch’ verschijnsel, maar als het resultaat van een wisselwerking tussen persoons- en omgevingskenmerken. De handicapsituatie wordt ‘gecreëerd’ door de onaangepastheid van de omgeving of de maatschappij aan de noden van de betrokken personen.
Iedereen heeft recht op een kwaliteitsvol bestaan. De mate van inclusie en de mogelijkheid om deel te nemen aan de samenleving spelen hierin een cruciale rol. Door iedereen op een gelijkwaardige en onafhankelijke wijze toegang te bieden tot de omgeving, tot vervoer, gebouwen, producten, diensten en informatie, kan de maatschappij een grotere participatie en dus een kwaliteitsvoller bestaan voor iedereen bewerkstelligen.
Bij grootschalige evenementen, is er doorgaans omkadering en ondersteuning voor het toegankelijk maken. Echter zien we lokaal, bij buurtfeesten dat dergelijke ondersteuning niet voor handen is. Dit project wil ook kleinschalige festiviteiten toegankelijker maken, om zo actief te bouwen aan inclusieve buurten.
Het project zet ook in op warme buurten en gezellige samenkomsten. Hierbij moet ook het aspect veiligheid voldoende aandacht krijgen. We opteren dan ook voor zeer degelijk materiaal ipv zelf ineen geknutseld materiaal. Om bv een podium toegankelijk te maken is er nood aan een modulair systeem dat voldoende gewicht kan dragen en met de juiste hellingsgraad kan aangelegd worden.
Welke stappen ga je zetten, wanneer en met wie?
Het materiaal wordt aangekocht en een uitleendienst wordt georganiseerd in overleg met betrokken actoren en met een expertengroep met ervaringsdeskundigen zowel personen met auditieve beperking, fysieke beperking, als andere noden.
Hoeveel budget heb je nodig voor investeringen?
41300
Geef wat meer uitleg over deze investeringen.
Voorbeelden zijn:
- Rekken
- Iramp 120 en 50
- Vouwbare telescopische oprijgoot FTW300
- MFR06 oprijplaat
- MFR21 oprijplaat
- 10 stuks kabelgroten
- 10 stuks kabelgoten groot KG65
- Verzekering materiaal
- 2 rolstoelen
- Koptelefoons
- Matten, voor ondergrond van gras of kiezel
Hoeveel budget heb je nodig voor personeel (in dienstverband of freelance)?
7700
Hoeveel zal er in TOTAAL gewerkt worden?
Hoeveel budget heb je nodig voor de werking? Bijvoorbeeld voor workshops, eten en drinken, promotie en communicatie, klein materiaal, vrijwilligers- of artiestenvergoedingen,…
1000
Geef wat meer uitleg over je werkingskosten.
Inhuren advies