Terug naar het overzicht

Toegankelijke straten en pleinen

The Place of Hope

Korte omschrijving

3 à 4 picknicktafels op het grasveld van enkele sociale appartementsgebouwen op het Kiel. Deze vormen samen één lange tafel die een ontmoetingsruimte en verbinding creëert. Door alternerende zitplaatsen kunnen ook mensen met een rolstoel aanschuiven. 

Wat is het TOTALE budget voor jouw idee?

34000

Wie dient het idee in?

een feitelijke vereniging

Wat is de naam van de feitelijke vereniging of vzw?

Vrouwenwerking HOOP Kiel

Wie krijgt het budget?

het district krijgt het budget, want voert alles uit (in overleg met bewoners)

In welke postcode(s) vindt jouw idee plaats? (meerdere keuzen mogelijk)

2020

Geef wat meer uitleg over de plaats.

Op de groene zone tussen nrs 31-33 en 255-257 van de Boomsesteenweg

Wat ga je doen en waarom?

Het district investeert in een gigantisch lange tafel die gevormd wordt door 3 à 4 picknincktafels aan elkaar, met banken die beurtelings een zitpplaats en een opening hebben zodat ook mensen er met een rolstoel aan kunnen plaatsnemen. Deze tafel staat in de eerste plaats voor verbinding en ontmoeting. Mensen kunnen elkaar leren kennen aan deze tafel door samen te eten, ideeën uit te wisselen, te spelen,.... Daarnaast is het de ambitie van HOOP KIEL om op regelmatige momenten tijdens het jaar aan deze tafel activiteiten te organiseren. Denk aan brunches, rommelmarkten, informatiemomenten voor alleenstaande vrouwen, spelnamiddagen, etc..

Naast het ontmoetingsaspect zijn wij ook overtuigd dat deze tafel kan bijdragen tot de algemene veiligheid in de wijk. Door mensen actief uit te nodigen om met elkaar in gesprek te gaan zal er meer sociale controle zijn. Wat ook de kleinste spelende kinderen op deze pleintjes ten goede zal komen.

Welke valkuilen zie je?

Onveiligheid door hangjongeren of dealers

 

District Antwerpen heeft dit idee gescreend op haalbaarheid, en zal er alles aan zal doen om het project te realiseren als het verkozen wordt. Het eindresultaat hangt echter af van een aantal zaken die nog moeten gebeuren na de stemming: technisch onderzoek (bv. ondergrondse leidingen, draaicirkels, garages en brandweer, terrasvergunningen etc), financiële haalbaarheid (bv. onvoorziene stijging prijzen) en praktische uitvoerbaarheid (beschikbaarheid aannemers en materialen, afstemming met andere werven). Daarom kan het eindresultaat afwijken van dit ingediende project, maar de indiener wordt op de hoogte gehouden. 


Hoeveel budget heb je nodig voor investeringen?

34000

Geef wat meer uitleg over deze investeringen.

3 à 4 picknicktafels met alternerende zitplaatsen