Hoe kan je meedoen met de Burgerbegroting?

Fijn dat je wil meedoen!

Afhankelijk van het moment van het jaar kan dat op verschillende manieren:

  • het hele jaar door kan je fantaseren over nieuwe ideeën, je buren en vrienden vertellen over de Burgerbegroting, onze berichten op sociale media delen, en misschien als vrijwilliger bijdragen aan projecten die nu uitgevoerd worden
  • van 24 februari tot 26 maart kon je online, in je eentje, de 5 belangrijkste thema's voor 2023 kiezen, en daar 1.4 miljoen over verdelen. Je kon ook je buren en vrienden oproepen om mee te doen!
  • op zondag 27 maart kon je samen met andere bewoners thema's komen kiezen en geld verdelen tijdens de Kick-off van de Burgerbegroting. Die stem telde dubbel! En op het einde maakten we de definitieve resultaten bekend.
  • van 1 april tot 15 mei kan je ideeën indienen. Overleg met je buren, brainstorm met je vereniging, wissel uit met wat vrienden... en stuur je idee online door!
  • van 1 tot 24 september kan je online stemmen op de verschillende projecten
  • op zondag 25 september kom je naar het Burgerbegrotingfestival en kies je samen met andere bewoners de projecten voor 2023!

Nóg enthousiaster?

De klankbordgroep van de Burgerbegroting is een groep van betrokken bewoners, verenigingen en academici. Zij denken enkele keren per jaar mee na over de uitdagingen voor de Burgerbegroting: evaluatie van de voorbije stappen, verbeteringen aan het proces, of belangrijke keuzes. Hun advies is niet bindend.

Heb je interesse? Contacteer ons via burgerbegroting@antwerpen.be of 03 338 34 00.