Stap 1: thema's kiezen

thema's kiezen

In het voorjaar beslis jij, samen met andere bewoners, welke thema's belangrijk zijn. Dat is de eerste belangrijke stap in het traject van de Burgerbegroting. 

Alle bevoegdheden van het district zijn onderverdeeld in 8 beleidsdomeinen. Die beleidsdomeinen zijn op hun beurt onderverdeeld in 67 thema's. Hier vind je alle thema's waaruit je kan kiezen.

Kom naar een live moment! (door corona niet in 2021)

We organiseren live momenten over heel het district Antwerpen, ook in jouw buurt. Kom meedoen! We starten met een heldere uitleg over de Burgerbegroting, de bevoegdheden en de thema's.

Je zit samen met 5 andere bewoners rond de tafel, waar je vertelt wat jouw droom is voor jouw buurt. Aan de hand van die verkennende ronde, bespreek je samen met je tafelgenoten welke onderwerpen jullie ter harte gaan. Er zijn 67 themakaartjes, telkens met een foto en enkele voorbeelden. Jullie kiezen er samen 5, in overleg en consensus. We tellen de resultaten van alle tafels op en maken de 12 meest gekozen thema's van deze bijeenkomst bekend.

Kies jouw thema's online! (in 2021 enige optie, door corona)

Te weinig tijd of stormweer? Geen babysit of minder mobiel? Geen nood: je kan ook thuis online meedoen. Je kiest individueel vanuit je zetel 5 thema's. De uitleg vind je hier.

Je stemt telt minder zwaar door dan de live momenten, omdat we dialoog en ontmoeting erg belangrijk vinden. Maar toch beïnvloed je mee het resultaat, dus laat je stem horen!

Je kan slechts één keer online thema's kiezen. Als je jouw keuze hebt bevestigd, kan je ze niet meer wijzigen.

Resultaat

We tellen de online stemmen samen met de resultaten van alle tafels op alle live momenten. De 12 meest gekozen thema's liggen dan vast voor het volgende jaar. En we kunnen beginnen geld verdelen! We versturen hierover een nieuwsbrief, schrijf je zeker in!

Nog vragen?

Bekijk onze rubriek vraag en antwoord of contacteer ons.