Skip to main content
home-page

Stap 4: jouw favoriete project wordt werkelijkheid

Uitvoering project

Elk jaar worden een honderdtal projecten van de Burgerbegroting uitgevoerd die werden gekozen in stap 3. De creativiteit van indieners kent geen grenzen: van kunstwerken in voetschrapers tot een graffitiworkshop, van een plantenbak tot het asfalteren van een straat.

Hoe werkt het?

Sommige projecten voert het district zelf uit: fietsenstallingen plaatsen, bomen planten, pleintjes opfrissen of de toegankelijkheid van de publieke ruimte verbeteren. 

Andere ideeën realiseren bewoners of verenigingen zelf. Daarvoor wordt een afsprakennota opgemaakt, die ingaat op 1 januari en afloopt op 31 december. Een projectcoach van district Antwerpen ondersteunt de uitvoerder en volgt op of alles goed verloopt.

Resultaat

Momenteel werken we aan een kaart waarop de vele projecten zichtbaar zijn die elke jaargang gerealiseerd worden. In afwachting daarvan, kan je alles volgen via onze Facebookpagina en Instagram.

De projecten die momenteel uitgevoerd worden, kan je hier bekijken. Projecten die de vorige jaren gerealiseerd werden, vind je bovenaan onder het tabblad Projecten.

En terwijl de projecten opstarten, begint de Burgerbegroting voor het volgende jaar opnieuw... bij stap 1!

Nog vragen?

Bekijk onze rubriek vraag en antwoord of contacteer ons.